Her kan du overnatte i Østerdalen

Overnatting Østerdalen

Er du på tur eller planlegger en tur til trivelige Østerdalen så finnes det flere flotte overnattingsmuligheter. Enten du har et trangt budsjett å kun trenger det et enkelt oppholdssted for en natt eller om du ønsker litt høyere standard så har vi løsningen for deg.

Overnatting i Østerdalen med bobil eller campingvogn

Storsjøsenteret Camping

Storsjøsenteret Åkerstrømmen

Storsjøsenteret har helårs camping med 15 plasser for overnatting i Østerdalen.

Storsjøsenteret ligger fint til i Rendalen kommune med flott utsikt og kort vei til stranda. Med beliggenhet midt i mellom Oslo og Trondheim så er dette stedet et perfekt stoppested.

Røste Camping

Røste Camping

Helt nord i Østerdalen, like ved Røros på andre siden av fylkesgrensen finner du Røste Camping med 30 oppstillingsplasser for bobiler og campingvogner som garantert gir deg en god overnattingsopplevelse.

I nærheten er det også mange fiskemuligheter og fine turterreng.

Brendryen Camping

Brendryen camping

Ved foten av det massive Rondane finner du denne flotte campingplassen.

Brendryen tilbyr også helårs camping for de som er veldig glad i det Østerdalen har å by på.

Hva med et besøk i gruvene i Folldal mens du er her?

Sølenstua Camping

Sølenstua

For deg som elsker uberørt natur som omringer overnattingsplassen er Sølenstua Camping det perfekte valg for deg.

Denne campingplassen tilbyr også vintercamping for deg som liker den slags.

Om sommeren finnes det mange muligheter for den som liker fjellturer.

Osensjøen Camping

Osensjøen

Osensjøen Camping er en perle i de dype skoger på Østlandet. Tar du overnattingen her på sommeren kan du nyte den lange sandstranda på hele 1 km. Den ble også blant topp 10 strender i hele Norge!

Ønsker du overnatting i bobil eller campingvogn så har Osensjøen Camping 10 oppstillingsplasser. De har også 5 hytter du kan leie

Fulufjellet Camping

Fulufjellet

Fulufjellet Camping ligger helt på grensen til Sverige og helt inntil Fulufjellet Nasjonalpark.

Her finner du aktiviteter både vinter og sommer som passer ypperlig for deg som liker å overnatte i bobilen eller campingvognen på alle sesonger av året. 

Andre overnattingsmuligheter i Østerdalen

Om du ikke har bobil, campingvogn eller liker å overnatte i campinghytter så finnes det andre valg.

Savalen Fjellhotell har det meste du måtte ønske av fasiliteter som et velværebasseng, spa, bar, dansesal og mye mer. Hotellet har store og flotte oppholdsrom og det er god plass i forhold til antall gjesteværelser

Rena Hotell har automatisk innsjekk og utsjekk som gjør hele prosessen smertefri. Hele hoteller er selvbetjent og du kan gjøre det meste som forlenge oppholdet ditt via nettsiden. Frokost er også mulig å bestille for 99 kr ekstra.

Øiseth Hotell ligger i Rendalen og har mange gode anmeldelser som skryter av den gode maten der. Hotellet har gratis Wi-Fi, tilbyr guidet fjellturer og har møtefasiliteter. Her er også kjæledyr velkomne.

Type aktiviteter du kan gjøre mens du er i Østerdalen

Østerdalen er et fantastisk område for utendørsaktiviteter. Med sin vakre natur og rike kulturarv, er det et flott sted å besøke for alle som ønsker å oppleve Norges villmark på sitt beste. Her er noen av de beste aktivitetene du kan gjøre i Østerdalen.

Fjellturer 

Fjellene i Østerdalen er utrolig vakre og det finnes mange flotte turstier for de som ønsker å utforske dem. En av de mest populære turene er Rondane Nasjonalpark, som byr på spektakulære utsikter og vakker natur. Andre populære fjellområder inkluderer Dovrefjell og Femundsmarka nasjonalparker, som begge tilbyr flotte fjellturer.

Fiske 

Østerdalen er kjent for sin rike fiskebestand, og det er et flott sted å tilbringe en dag med å fiske. Det finnes mange innsjøer og elver som er populære fiskeområder, inkludert Glomma, Norges lengste elv, og Femunden, Norges tredje største innsjø. Du kan fiske etter ørret, røye og harr, og det finnes også muligheter for å fiske etter storvokst fisk som gjedde

Sykling 

Sykling er en flott måte å utforske Østerdalen på. Det finnes mange sykkelruter som tar deg gjennom vakker natur og forbi historiske steder. Seterveien er en 17 mil lang løype som går fra Røros til Alvdal gjennom helt fantastisk seterlandskap og deles opp i korte etapper som inkluderer overnatting.

Ski 

Østerdalen er et flott sted å stå på ski, og det er mange skianlegg som tilbyr flotte løyper og muligheter for både alpint og langrenn. Trysil er en av de mest populære skidestinasjonene i Norge, og er kjent for sine flotte alpinbakker og godt preparerte langrennsløyper. Det finnes også mindre skianlegg som Hafjell og Kvitfjell som tilbyr flotte skiløyper.