Hundevennlige campingplasser med flotte turmuligheter

Hundevennlig campingplass ved vann

Stadig flere hundeeiere velger å inkludere sine firbeinte venner i ferieplanene, men da gjeller det å finne riktig destinasjon som tilbyr en hundevennlig opplevelse.

Her vil vi sette søkelyset på en campingplass som har god erfaring med ferierende hundeeiere og i tillegg ligger fint til for turer i skog og mark.

Lengere ned gir vi deg noen tips som bidrar til en vellykket ferietur sammen med hunden din.

  • Vi anbefaler

Sølenstua Camp & Hytter

Sølenstua dronebilde

Sølenstua Camp og Hytter tilbyr tilrettelegging for brukshundtrening, med et område på rundt 5 km² i skogen og en inngjerdet gressbane som er dedikert til dette formålet. De har et omfattende utvalg av utstyr til bruks- og IGP-lydighet, inkludert 6 skjul, som gjestene kan låne.

Lydighetsbanen på Sølenstua Camp og Hytter byr på en enestående utsikt mot det majestetiske Sølenfjellet, noe som gjør treningssesjonene enda mer inspirerende og minneverdige for hundeeiere og deres lojale følgesvenner.

Velg hundevennlig campingplass med flotte turområder

Det som gjør ferieturer med hunden ekstra spesielt, er den unike forbindelsen du kan bygge med din kompanjong mens du vandrer i flotte norske naturen. Her er vi nesten bortskjemt med flere campingmuligheter som byr på turer og aktiviteter som vil glede både deg og din firbeinte venn.

ferie med hund i natur

En annen grunn til å velge en hundevennlig campingplass i Norge er at mange av disse plassene forstår viktigheten av å tilrettelegge for hundeiere. De tilbyr spesialtilpassede fasiliteter og tjenester for å sikre at oppholdet ditt blir så behagelig som mulig. 

Tips for en vellykket hundevennlig campingferie

Planlegg og forbered

Før du legger ut på campingeventyret, sørg for at du har all nødvendig utstyr for hunden din, inkludert bånd, seng eller teppe, mat- og vannskåler, samt hundemat. Ta også med hundens helsekort og kontroller at hunden din er vaksinert og ormekurbehandlet før turen.

Respekter reglene

Selv om campingplassen er hundevennlig, er det viktig å respektere reglene som gjelder for hundeeiere. Hold hunden i bånd der det er påkrevd, og rydd opp etter hunden din for å opprettholde et rent og trivelig miljø for alle.

Utforsk naturen sammen

Nyt den flotte naturen sammen med hunden din! Ta turer på merkede stier, bad i innsjøer eller elver, og nyt øyeblikkene i naturen sammen med din firbeinte venn.

Sosialiser hunden din

Campingplasser er flotte steder for hunder å sosialisere. Men vær oppmerksom på at ikke alle hunder er like vennlige, så vær forsiktig når du introduserer hunden din for andre dyr og mennesker.

Oppsummering

En hundevennlig campingferie i Norge gir deg og hunden din en unik mulighet til å oppleve den fantastiske naturen og skape minner som varer livet ut. 

Vi anbefaler Sølenstua Camp & Hytter som et perfekt feriedestinasjon der både du og hunden kan skape gode sommerminner.