Glamping i Norge

Glamping i Norge

Hva er glamping?

Glamorøs camping, eller glamping, kombinerer det beste fra to verdener når det kommer til reiseliv og opplevelser. Bo tett på naturen uten å måtte gi avkall på komforten. I Norge har vi lange tradisjoner med å bruke naturen for rekreasjon, gjerne ved å dra på telt- eller hyttetur. Mange forbinder dog teltturer med liten grad av komfort, rett og slett fordi det er begrenset hva man orker å drasse med seg ut. På glampingtur derimot, kommer du til ferdig oppsatt leirplass, med de bekvemmeligheter du trenger for et hyggelig opphold.

Glamping i Norge er nesten som å ankomme et hotellrom i naturskjønne omgivelser. Det varierer selvsagt fra sted til sted hva slags fasiliteter som tilbys, men i motsetning til på en tradisjonell campingtur, hvor alt man har til rådighet er et tynt liggeunderlag og en sliten sovepose, er glampingtelt og hytter utstyrt med deilige senger med dyner og puter, behagelige stoler, tepper og ofte til og med elektrisitet!

Ulike typer glampingtelt

Glamping ved elv

Glamping blir stadig mer populært, og det finnes et hav av alternativer å velge mellom, både når det kommer til geografiske lokasjoner og typer husvære. De ulike typene glampingtelt finnes som store telt og til flotte domer utstyrt med masse vinduer så man nesten opplever at man sover utendørs. Tretopp- eller til og med fjelltopphytter finner du også! I skogen, på fjellet, ved havet, det finnes noe for enhver smak. 

Fellesnevneren er at gjestene får oppleve naturen på nært hold, med vær og vind, flora og fauna, men likevel med alle tenkelige komforter.

Tips til glampingferie i Norge

Når du har funnet det perfekte stedet for glampingturen din, bør du undersøke hvilke fasiliteter som tilbys, så du vet hva du må ta med, eller sørge for selv. Du kommer langt med å ta med god mat og drikke, klær til forskjellige værforhold og noe å underholde deg med.

De fleste glampingtelt og hytter ligger i tilknytning til campingplasser, hvor du kan få kjøpt mat, eller har tilgang til kjøkken og sanitæranlegg, andre steder løser dette på andre måter, men det er greit å være klar over hva som finnes på stedet før du ankommer.

Før du legger ut på tur, har du nok allerede en formening om hva du ønsker å få ut av oppholdet. Vil du se og oppleve så mye som mulig mens du er der, eller er målet å puste ut, senke skuldrene og bare nyte en rolig tilværelse? Kanskje litt av begge deler?


Hva med å skru av telefonen og koble helt av, eller legge den igjen hjemme? Det kan gi deg en etterlengtet pause fra hverdagens mas, og det blir enklere å nyte naturen. Ta med en god bok, stå opp tidlig og se på soloppgangen!

  • Vi anbefaler

Osensjøen Camping

Osensjøen solgnedgang

Osensjøen Camping i Våler kommune har utleie av glampingtelt for to personer. Teltet har elektrisitet med vannkoker og kjøleskap. Her kan du nyte det glamorøse campinglivet inne i teltet eller utenfor teltet.

Glamping om sommeren

Det er mange gode grunner til å tilbringe sommerferien på glampingtur! Enten du har behov for nye omgivelser og et behagelig sted å slappe av på, eller trenger en base for sommerens ekspedisjoner, så er glamping perfekt.

Turer i skog og mark til fots eller på sykkel, fisketur, bading eller piknik i en solfylt eng, mulighetene er endeløse!

Glamping om vinteren

Vinteren i Norge er lang, mørk og kald, og kan være en tung tid å komme seg gjennom. Ta med familien, vennegjengen eller kjæresten på en unik tur dere sent vil glemme.

Se nordlyset fra vinduene i en dome eller tilbring en natt på ishotell! Kvikne til fra vinterdvalen med et isbad, gå på skitur, eller kos dere innendørs med brettspill, god mat og drikke.