Familietur til Rondane

Utsikt mot Rondane

En familietur til Rondane er en fantastisk måte å tilbringe tid sammen med dine nærmeste og nyte naturen på sitt beste. Rondane nasjonalpark er Norges eldste nasjonalpark og ble opprettet helt tilbake i 1962. Nasjonalparken kjent for sin vakre fjellterreng og varierte dyreliv.

Slik planlegger du familieturen til Rondane

Planleggingen av en familietur til Rondane krever litt forberedelse, men med riktig forberedelse og planlegging, kan det bli en minneverdig opplevelse for hele familien.

Først og fremst, må du bestemme deg for når du vil dra til Rondane. Været kan være uforutsigbart, så det er best å sjekke værmeldingene før du drar og kle deg etter forholdene. Sommermånedene, fra juni til august, er ideelle for turgåing og utendørsaktiviteter. På den annen side, høsten er en flott tid å besøke nasjonalparken, med vakre farger og mindre folkemengder.

Kjør Rondanevegen

Rondanevegen er en av 18 utvalgte vegstrekninger. Langs veien kan du oppleve flere fantastiske utsiktspunkter som veksler mellom det majestetiske fjellmassivet og kulturlandskap.

Kommer du sør i fra er innfallsporten Hjerkinn via E6 eller Atna via Riksveg 3. Om du kommer fra nord, tar du av ved Hjerkinn eller Alvdal.

Les mer om Rondanevegen her.

Turer og sykkelløyper

Fjelltur til Rondane

Det neste trinnet er å bestemme hvilke turer og aktiviteter som passer når du tar familieturen til Rondane. Det finnes en rekke stier og turer å velge mellom i Rondane nasjonalpark, og det er viktig å velge en rute som passer for hele familien. En god idé er å velge en kortere tur som alle kan være med på, og deretter gradvis øke vanskelighetsgraden etter hvert som dere blir mer erfarne.

En populær rute er turen til Rondvassbu, en turisthytte i hjertet av Rondane. På turen til Rondvassbu  kan du nyte vakker utsikt over fjellene og området rundt, og kanskje til og med få øye på noen av dyrene som bor i nasjonalparken.

En annen flott aktivitet for familier er sykling. Det er ikke lov å sykle på selve stiene i nasjonalparken, men du kan fint sykle på veien inn til Rondvassbu, Grimsdalsvegen og vegen inn til Dørålseter turisthytte. Les mer om sykling i Rondane her.

Overnatting for hele familien ved Rondane

Når det gjelder overnatting, finnes det flere alternativer å velge mellom. Enten du ønsker å tilbringe natten i en campingvogn, et telt eller på en turisthytte, er det noe for enhver smak i Rondane nasjonalpark. Mange turisthytter tilbyr også servering, slik at du kan nyte et måltid etter en lang dag med turgåing eller sykling

  • Vi anbefaler

Brendryen Camping

Brendryen camping

Brendryen Camping i Folldal er perfekt for barnefamilier som ønsker å ta turen til Rondane. Campingplassen har oppstillingsplasser for bobil, campingvogn og telt.

Ønsker du heller overnatting i en hytte så har de det også. Hytten har 5 sengeplasser og bad som passer perfekt til en familie.